Belastingen voor de particulier

Iedereen krijgt er jaarlijks mee te maken: de aangifte inkomstenbelasting en het aanvragen of wijzigen van toeslagen zoals de huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag. Elk jaar vinden er weer wijzigingen plaats in de Nederlandse wet- en regelgeving. Als u al deze wijzigingen niet kan of wil volgen, dan nemen wij dit graag van u over.

 

Doordat wij erkend belastingconsulent (RBc) zijn en tevens aangesloten zijn bij  Register Belasting Adviseurs, hebben wij de verplichting om ieder jaar bijscholing te volgen. Zo zijn wij altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen op gebied van belastingen.

 

In Nederland komen wonen?

Bent u dit jaar in Nederland komen wonen, dan bent u binnenlands belastingplichtige vanaf het moment dat u in Nederland staat ingeschreven. Bij KLC Belastingen & Administraties kunt u ook terecht voor deze specifieke eerste aangifte ( het M-Biljet). Daarnaast kunnen wij de Belgische aangifte voor niet inwoners (NBI) verzorgen. 


Woont u in Nederland maar werkt u in bijvoorbeeld in België, dan is er sprake van grensoverschreidende arbeid. Het is van belang dat uw aangifte goed wordt ingevuld, met name het omrekenen van uw Belgische loon naar het Nederlandse loon.

 

Bent u bekend met het voorkomen van dubbele belastingen?
In welk land bent u sociaal verzekerd?

Hoe zit het mijn met pensioen in het buitenland?

Hoe zit het met mijn ziektekostenverzekering?

Neem gerust contact op, wij ondersteunen u hierin zo goed mogelijk.


Inkomsten in Nederland maar woonachtig in België of Duitsland?
Woont u bijvoorbeeld in België of Duitsland, en bent u werkzaam in Nederland? Of heeft u uw vakantiewoning in Nederland?

U bent dan verplicht om jaarlijks de aangifte inkomstenbelasting te doen in Nederland  middels het C-Biljet.
 

Bij KLC Belastingen en Administraties geven wij u graag advies met betrekking tot uw aangiftes en verzorgen deze ook voor u. Voor de particuliere klant verzorgen wij onder andere:

 • Aangifte inkomstenbelasting
 • Aanvragen of wijzigen Voorlopige Aangifte of Voorlopige Teruggaaf
 • Huurtoeslag
 • Kindgebonden budget
 • Kinderopvangtoeslag
 • Zorgtoeslag
 • M- biljet   ( bij emigreren of immigreren)
 • C-Biljet    (bij werken en wonen in en buiten Nederland)
 • F-Biljet     ( bij overlijden)
 • Middeling van inkomen
 • Bezwaarschriften
 • BTW teruggaaf aanschaf zonnenpanelen
   

Indien gewenst komen wij graag bij u langs voor een gesprek en om de benodigde gegevens te verzamelen. Binnen de gemeente Sluis brengen wij geen voorrijdkosten in rekening. Wij verwerken vervolgens uw belastingaangifte op kantoor met onze software. Wij hebben uw DigiD-code daar niet voor nodig, u hoeft deze dus ook niet aan te vragen. U geeft ons toestemming door middel van een handtekening.

 

De prijzen van bovenstaande aangiften staan vermeld in de tarievenlijst. Deze tarieven zijn van toepassing op een standaard aangifte. Bij bijzondere situaties zoals bijvoorbeeld aankoop of verkoop van een huis, echtscheiding, of in geval van lijfrente, geldt een meerprijs. Wij stemmen dit op voorhand met u af.

 

Bent u eenmaal klant, dan kunt u het gehele jaar gratis fiscale vragen stellen die van belang zijn voor uw persoonlijke situatie!